ets spinnen

Op Brei Avontuur Door De Middeleeuwen

Inmiddels is bekend geworden dat het ‘Dikke Tinne-Festival’ niet doorgaat. Dat vinden we natuurlijk heel erg jammer 😢.  Omdat we in de aankondiging van de cursusdag ‘Op brei avontuur door de Middeleeuwen’ op vrijdag 10 september verwezen hebben naar het Dikke Tinne Festival de volgende dag kan er verwarring zijn ontstaan dat de cursus ook niet doorgaat. Dit is dus niet het geval!! De cursus valt binnen de maatregelen van het kabinet en mag daarom wel doorgaan. Vanzelfsprekend houden we de ontwikkelingen in de gaten.

OP BREI AVONTUUR DOOR DE MIDDELEEUWEN

Twee Steekjes Los en De Amsterdamse Steek organiseren samen een dag voor stoere breiers die zin hebben in avontuur.

logo de amsterdamse steek
We leren over de vroege breigeschiedenis, maar gaan ook aan de gang met de breitechnieken uit die tijd en ontwerpen een eigen patroon in de traditie van de breigildes uit de Middeleeuwen.

ets spinnenNadruk deze dag ligt op het opdoen van inspiratie en voorbereiden van het ontwerpen van een eigen wandkleed zoals de meesterproeven destijds voorschreven. Of je het kleed in een later stadium volledig of in miniversie uitvoert kun je achteraf beslissen. Wel gaan we aan de slag met motieven uit de periode rond 1500 die we zo vertalen dat je ze zou kunnen breien. Een aantal principes die voor ontwerpers belangrijk zijn (vlakverdeling, contrast, plaatsing van de motieven, kleur) komen deze dag zeker aan de orde.

Het programma is geschikt voor beginnende en meesterbreiers, voor breiers die hun eigen patronen schrijven en die nog nooit een eigen ontwerp gemaakt hebben. We werken met een kleine groep van maximaal 14 deelnemers, zodat er ruimte is voor persoonlijke aandacht.

Bereid je voor op een avontuurlijke brei ervaring. Om je alvast wat op te warmen kun je jouw materialenpakket ophalen in de winkel.* Daar zit ook alvast een op de middeleeuwen geïnspireerd ontwerp van een tasje in. Zo kun je, als je echt niet kunt wachten, alvast jouw projecttasje breien, hiervoor kun je het witte en het groene bolletje United Socks van Katia uit het pakket gebruiken. (Niet verplicht en/of noodzakelijk)

Wil je aan jouw tasje een middeleeuws gevlochten koordje vastmaken? Kijk dan alvast het filmpje hieronder eens.

Morgan Donner, die je hier aan het werk ziet, heeft een heel YouTube kanaal waar ze, in het Engels, een hele middeleeuwse outfit in onderdelen in elkaar zet. Maak je geen zorgen over het Engels. Morgan laat heel goed stap voor stap zien hoe je het vlechtje maakt. Ze doet het ook een aantal keren voor zodat je het echt begrijpt zonder dat je Engels verstaat.

Klik hier om het filmpje te openen als het afspelen op de pagina niet lukt.

workshop breien middeleeuwen

De cursus wordt gegeven in de Gasthuiskerk te Hattem (Achterstraat 11). Deze locatie is rolstoelvriendelijk.

We sluiten deze supergave dag af met hapje en een drankje tijdens een VIP-bezoek aan Twee Steekjes Los. Als deelnemer aan de cursus ontvang je 10% korting op aankoop van garens in de winkel.

Een tip van onze kant: maak er gelijk een heel historisch weekend van! De volgende dag, zaterdag 11 september 2021, viert Hattem het Dikke Tinne-Festival. Dit is ook de inspiratie van de cursusdag met Loret en zeer de moeite waard om te bezoeken. Voor meer informatie kijk je op de website www.visithattem.nl

Alles op een rijtje:

• Datum: vrijdag 10 september 2021
• Tijd: van 10.00 uur (inloop om 9.30 uur) tot 16.00 uur met aansluitend een VIP-bezoek (incl 10% korting op garens) aan Twee Steekjes Los
• Prijs: € 125,00 incl. koffie/thee, lunch en materialenpakket
• Locatie: Gasthuiskerk te Hattem (Achterstraat 11). Parkeergelegenheid bij de jachthaven
• Inschrijven via tweesteekjeslos.nl
• Het is van belang dat je de basisvaardigheden van het breien beheerst: opzetten, recht en averecht breien en afkanten

Wanneer je dieetwensen hebt, geef dit dan van tevoren door via info@tweesteekjeslos.nl

Wanneer je je opgeeft voor deze workshop ga je akkoord met onze algemene voorwaarden

*Het materialenpakket kan worden afgehaald op vertoon van de bevestigingsmail die je hebt ontvangen na aanmelding op onze website.

Je kunt je hier inschrijven voor deze prachtige workshop!

 

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on print
Share on email
Share on whatsapp